Hozzávalók:
Pizza tésztához:
Töltelékhez:
A tepsi kikenéséhez:
Elkészítése:
Első lépésként elkészítjük a pizza tésztát. A hozzávalókat egy nagy keverőtálba tesszük, jól kikeverjük és átgyúrjuk. Körülbelül másfél, két órát kelesztjük meleg helyen. (Én felmelegítem a sütőt és mikor már úgy érzem jó meleg, lefedem egy konyharuhával a keverőtálat és így beteszem kelni a tésztát a sütőbe. Résnyire nyitva hagyom a sütő ajtót, hogy a nagy melegbe ne kezdjen el sülni a tészta.)
Miközben kel a tészta érdemes elkészíteni a tölteléket. A pizzakrémet és a ketchupot egy kis tálba nyomjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az oregánót és a bazsalikomot.Jól összekeverjük és a hűtőbe tesszük.
Amikor a tészta jól megkelt, ketté vesszük. Az első adagot kinyújtjuk, megkenjük a krémmel valamint felcsíkozzuk a sonkát és elterítjük a tésztán.Ezt követően feltekerjük mint a bejglit. Majd a következő adaggal ugyanígy teszünk. Amikor feltekertük őket egy tálcán betesszük a fagyasztóba kb 10-15 percre, hogy szeletelésnél ne jöjjön ki a krém.
Közben egy gáztepsit kivajazunk és vékonyan megszórjuk búzadarával.
Miután kivettük a rudakat a fagyasztóból felszeleteljük és a kis csigákat tepsibe tesszük, majd ízlés szerint megszórjuk sajttal és az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Sztori: Osztálytalálkozóra indultam és valami sós süteményt kellett sütnöm, amiben nem igazán vagyok jó. A pizza sütésben viszont annál inkább. Ezt a pizza receptet a keresztanyámtól kaptam, és elég sűrűn el kell itthon készítenem. Édesanyám ötlete volt, hogy csináljak a pizzából pizzás csigát, mert a pizza finom és ha csigát csinálok belőle mutatós is lesz.
Hatalmas sikert aratott itthon és az osztálytalálkozón is. :)
Igaz sokat kell vele dolgozni de nagyon megéri, és minél többször készítjük el, annál könnyebben megy majd.