Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csengeri joghurtos kifli és pogácsa recept

Csengeri joghurtos kifli és pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 evőkanál só
    • 2 dl tej
    • 10 dkg sajt
    • 15 dkg margarin
    • 1 dl étolaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg friss élesztő
    • 300 g natúr joghurt
    • 70 dkg liszt
    • 1 evőkanál cukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos tejjel és kevés cukorral elkeverjük, majd felfuttatjuk. A tojásokat felverjük, egy keveset hagyunk belőle a kiflik lekenéséhez. A lisztet, joghurtot, tojásokat, étolajat összekeverjük és a megkelt élesztőt hozzáadva a maradék langyos tejjel sima tésztává dagasztjuk.

    A tésztát 8 cipóra osztjuk és egyenként palacsinta nagyságúra nyújtjuk. A margarint a sóval habosra keverjük, ezután megkenünk vele négy tésztalapot, majd egymásra rakjuk. Mindegyik lapot 8 cikkre vágjuk. Vághatjuk 12 cikkre is, mert jó nagy izmos kiflik sültek ki, ha kisebb kifliket szeretnénk.

    A másik 4 tésztalappal is így járunk el ( én a feléből pogácsákat szúrtam ki).

    A szélesebb felével kezdve feltekerjük, a félretett felvert tojással lekenjük, a tetejére reszelt sajtot szórunk. 180 fokon 20 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá