Csengeri joghurtos kifli és pogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál só
  • 2 dl tej
  • 10 dkg sajt
  • 15 dkg margarin
  • 1 dl étolaj
  • 2 tojás
  • 5 dkg friss élesztő
  • 300 g natúr joghurt
  • 70 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítése:

Az élesztőt langyos tejjel és kevés cukorral elkeverjük, majd felfuttatjuk. A tojásokat felverjük, egy keveset hagyunk belőle a kiflik lekenéséhez. A lisztet, joghurtot, tojásokat, étolajat összekeverjük és a megkelt élesztőt hozzáadva a maradék langyos tejjel sima tésztává dagasztjuk.

A tésztát 8 cipóra osztjuk és egyenként palacsinta nagyságúra nyújtjuk. A margarint a sóval habosra keverjük, ezután megkenünk vele négy tésztalapot, majd egymásra rakjuk. Mindegyik lapot 8 cikkre vágjuk. Vághatjuk 12 cikkre is, mert jó nagy izmos kiflik sültek ki, ha kisebb kifliket szeretnénk.

A másik 4 tésztalappal is így járunk el ( én a feléből pogácsákat szúrtam ki).

A szélesebb felével kezdve feltekerjük, a félretett felvert tojással lekenjük, a tetejére reszelt sajtot szórunk. 180 fokon 20 percig sütjük.