Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csavart baconos stangli recept

Csavart baconos stangli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    8 darabhoz

    • 1 csomag friss leveles vajas tészta (20 dkg)
    • 10 dkg szeletelt bacon
    • 1-2 kk mustár, vagy ketchup
    • 2 marék sajt (kemény)
    • 1tojás
    • egész kömény
    • szezámmag

    Elkészítése:

    A tésztát kicsomagoljuk, sütőpapíron egy keveset nyújtunk rajta, hogy vékonyabb legyen.
    A tojást kettéválasztjuk. Kb. 1 evőkanál tojásfehérjében elkeverjük a mustárt/ketchupot, és a tésztát lekenjük vele.

    Reszelt sajttal megszórjuk. A bacont sorban ráfektetjük, közöttük kis hézagot hagyunk. A tésztát középen elfelezzük, majd a bacon-ok között is feldaraboljuk.

    Egyenként, a két végétől kezdve ellentétes irányban megcsavarjuk a tésztákat, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

    A tojássárgáját pici vízzel elkeverjük, lekenjük a tésztát, meghintjük köménnyel, szezámmaggal.

    20 percre hideg helyre tesszük, közben a sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd kb. 15 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá