Csavart baconos stangli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csavart baconos stangli

Hozzávalók:

8 darabhoz

  • 1 csomag friss leveles vajas tészta (20 dkg)
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 1-2 kk mustár, vagy ketchup
  • 2 marék sajt (kemény)
  • 1tojás
  • egész kömény
  • szezámmag

Elkészítése:

A tésztát kicsomagoljuk, sütőpapíron egy keveset nyújtunk rajta, hogy vékonyabb legyen.
A tojást kettéválasztjuk. Kb. 1 evőkanál tojásfehérjében elkeverjük a mustárt/ketchupot, és a tésztát lekenjük vele.

Reszelt sajttal megszórjuk. A bacont sorban ráfektetjük, közöttük kis hézagot hagyunk. A tésztát középen elfelezzük, majd a bacon-ok között is feldaraboljuk.

Egyenként, a két végétől kezdve ellentétes irányban megcsavarjuk a tésztákat, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

A tojássárgáját pici vízzel elkeverjük, lekenjük a tésztát, meghintjük köménnyel, szezámmaggal.

20 percre hideg helyre tesszük, közben a sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd kb. 15 perc alatt megsütjük.