Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás tönkölypogácsa recept

Burgonyás tönkölypogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 75 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
    • 6 dkg só(ízlés szerint több is lehet)
    • 20 dkg margarin
    • 2 db krumpli megfőzve,összetörve
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 1-1,5 dl rizstejszín
    • 5 dkg élesztő

    A tetejére:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt sajt, vagy szezámmag

    Elkészítése:

    A hozzávalókat egy olyan edénybe tesszük,amiben kényelmesen össze tudjuk állítani a tésztát .Szívós állagú tésztát készítünk. Az ideális állag elérését a rizstej hozzáadásával tudjuk elérni. Ha összeállt,gyúrótáblára borítjuk és kb. 6-7 percig gyúrjuk,hogy a tészta elváljon a gyúrótáblától.

    Meleg helyiségben 20 percig pihentetjük. Utána adunk rá egy hajtást, majd 20 percig ismét pihentetjük. Ezt követően ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Tetejét kis késsel óvatosan rácsozzuk. Kiszúrjuk, tepsibe helyezzük, tojással megkenjük, a tetejét sajttal vagy szezámmaggal szórjuk. Meleg helyiségben addig kelesszük, amíg duplájára nő. Közepesen meleg sütőben (kb.220 fok) pirosra sütjük.

    Tipp:

    Ezt a pogácsát leginkább azok számára ajánlom,akik különböző emésztőszervi betegségekkel küzdenek. Liszt vagy tej érzékenyek.Adalékkal és állományjavítókkal teli világunkban ez viszonylag természetes,könnyen emészthető anyagokat tartalmaz. Jó étvágyat kivánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá