Hozzávalók:
A tetejére:
Elkészítése:
A hozzávalókat egy olyan edénybe tesszük,amiben kényelmesen össze tudjuk állítani a tésztát .Szívós állagú tésztát készítünk. Az ideális állag elérését a rizstej hozzáadásával tudjuk elérni. Ha összeállt,gyúrótáblára borítjuk és kb. 6-7 percig gyúrjuk,hogy a tészta elváljon a gyúrótáblától.
Meleg helyiségben 20 percig pihentetjük. Utána adunk rá egy hajtást, majd 20 percig ismét pihentetjük. Ezt követően ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Tetejét kis késsel óvatosan rácsozzuk. Kiszúrjuk, tepsibe helyezzük, tojással megkenjük, a tetejét sajttal vagy szezámmaggal szórjuk. Meleg helyiségben addig kelesszük, amíg duplájára nő. Közepesen meleg sütőben (kb.220 fok) pirosra sütjük.
Ezt a pogácsát leginkább azok számára ajánlom,akik különböző emésztőszervi betegségekkel küzdenek. Liszt vagy tej érzékenyek.Adalékkal és állományjavítókkal teli világunkban ez viszonylag természetes,könnyen emészthető anyagokat tartalmaz. Jó étvágyat kivánok hozzá!