Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás-sajtos pogácsa recept

Burgonyás-sajtos pogácsa
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg tönkölybúza liszt világos
    • 23 dkg sertés zsír
    • 15 dkg burgonya-főzve, áttörve
    • 2,5 dkg élesztő-friss
    • 1 dl tej
    • 1 tk cukor
    • 2 dkg só
    • 15 dkg füstölt sajt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg tejföl
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenésre

    Elkészítése:

    Langyos, cukros tejben elkeverjük az élesztőt, felfut.

    Sóval elkevert lisztben elmorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk az áttört burgonyát, a reszelt sajt háromnegyed részét, az élesztős tej, tojás, tejföl hozzáadásával tésztává dagasztjuk.

    Szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük, majd kétszer hajtogatjuk, hajtogatások között 30 perc pihentetéssel.

    Enyhén lisztezett munkalapon kb 2 cm vastagra nyújtjuk, 5 cm-es pogácsakiszúróval kiszaggatjuk.

    Sütőpapírral leterített sütőlapon még 30 percet pihent, majd tojással lekenjük, megszórjuk a maradék sajttal, 200°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá