Burgonyás-sajtos pogácsa

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 70 dkg tönkölybúza liszt világos
  • 23 dkg sertés zsír
  • 15 dkg burgonya-főzve, áttörve
  • 2,5 dkg élesztő-friss
  • 1 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 2 dkg só
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg tejföl
  • 1 db tojás lekenésre

Elkészítése:

Langyos, cukros tejben elkeverjük az élesztőt, felfut.

Sóval elkevert lisztben elmorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk az áttört burgonyát, a reszelt sajt háromnegyed részét, az élesztős tej, tojás, tejföl hozzáadásával tésztává dagasztjuk.

Szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük, majd kétszer hajtogatjuk, hajtogatások között 30 perc pihentetéssel.

Enyhén lisztezett munkalapon kb 2 cm vastagra nyújtjuk, 5 cm-es pogácsakiszúróval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral leterített sütőlapon még 30 percet pihent, majd tojással lekenjük, megszórjuk a maradék sajttal, 200°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsül.