Borsos pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg zsír
- 1,5 dkg só
- 1 dkg cukor
- 4-5 g őrölt bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl fehérbor
Tetejére:
- tojás
- reszelt sajt és egész kömény
Elkészítése:
A lisztben elmorzsolom a vajat és a zsírt.
Hozzáadom a sót, a cukrot, az őrölt borsot a tojást és a fehérbort. Alaposan kidolgozom és letakarva 30 percet pihentetem.
Kinyújtom, folpackba csomagolva 60 percre hűtőbe teszem. Igen, kinyújtva a folpacbkan teszem a hűtőbe.
Ezután pogácsaszaggatóval kiszúrom, kenem tojással, megszórom reszelt sajttal és egész köménnyel és 180 fokon pirulásig sütöm.
Kihűlés után tegyük dobozba, hogy ne keményedjen meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










