Borsos pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg zsír
- 1,5 dkg só
- 1 dkg cukor
- 4-5 g őrölt bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl fehérbor
Tetejére:
- tojás
- reszelt sajt és egész kömény
Elkészítése:
A lisztben elmorzsolom a vajat és a zsírt.
Hozzáadom a sót, a cukrot, az őrölt borsot a tojást és a fehérbort. Alaposan kidolgozom és letakarva 30 percet pihentetem.
Kinyújtom, folpackba csomagolva 60 percre hűtőbe teszem. Igen, kinyújtva a folpacbkan teszem a hűtőbe.
Ezután pogácsaszaggatóval kiszúrom, kenem tojással, megszórom reszelt sajttal és egész köménnyel és 180 fokon pirulásig sütöm.
Kihűlés után tegyük dobozba, hogy ne keményedjen meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »