Bögrés házi sajtos ropi recept

Hozzávalók:
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre
- 2,5 bögre fehér finomliszt (32 dkg)
- 20 dkg margarin
- 1-2 teáskanál só
- 25-30 dkg reszelt sajt
- 5 evőkanál krémsajt vagy sajtkrém, esetleg tejföl
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve a kenéshez
- só a szóráshoz
- 1 marék szezámmag
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrtam.
Ezután alaposan lisztezett felületen körülbelül fél cm vastagságú téglalappá nyújtottam, majd húsz centi hosszú, fél centi széles csíkokra vágtam, megkentem tojással az egészet, sót és szezámmagot is szórtam rá.
Sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztattam, majd 180 fokon, alul-felül sütéssel kb negyed óra alatt aranyszínűre sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »