Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bagel recept

Bagel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 7 g élesztő (szárított)
    • 3 dl forró víz
    • 50 dkg kenyérliszt
    • 2 ek cukor
    • kevés olaj
    • víz a főzéshez
    • 1 ek szódabikarbóna
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje a kenéshez
    • különböző magvak: napraforgó, szezám, mák

    Elkészítése:

    Az élesztőt 3 dl forró vízbe keverjük. A lisztet nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a sót és a cukrot, végül az élesztős vizet. Jól összedolgozzuk. A tálat kiolajozzuk, ebbe tesszük vissza az összegyúrt tésztát. Folpack fóliával fedjük le, melyet előtte szintén kissé megkenünk olajjal. Hagyjuk megkelni. (Kb. 1 óra)

    A tésztát ezután 10 részre osztjuk, és kisebb gombócokká gyúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve (tetejét folpackkal letakarva) további 30 percig pihentetjük. Az ujjunkat belisztezve a cipócskák közepét óvatosan kilyukasztjuk, és kitágítjuk.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Felforralunk némi vizet egy lábosban, melybe beletesszük a szódabikarbónát. Ebben a vízben kell nagyjából 1-1 percig főzni a tésztákat (mindkét oldalukat).

    Lecsepegtetjük, majd tepsibe helyezzük. Átkenjük a tojásfehérjével, és megszórjuk tetszés szerint magvakkal. Mehetnek is a meleg sütőbe. Kb. 25 perc alatt készre sülnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá