Baconos sajtos falatkák recept

Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott leveles tészta 6 lapos
- 1 csomag bacon
- 25 dkg sajtkrém
- só
- tojás
- margarin
- 1 fokhagymagerezd
Elkészítése:
A 6 lapos fagyasztott leveles tésztalapokat hagyjuk kiolvadni. 2-2 darabot fogunk egyben kinyújtani, így 3 csík lesz a végén.
Ha kiolvadtak, lisztezett deszkára teszünk egy darab lapot, majd ráfektetünk egy másikat és nagyobb téglalap alakúra nyújtjuk. Kb 2-3 mm vékonyságú tésztalapot kell kapnunk. A két réteg közé kenünk olvasztott margarint, amelyben előtte elkeverhetünk zúzott fokhagymát.
A bacont feldaraboljuk kisebb vékony csíkokra, a téglalap alakú tészta hosszabbik végén végigrakjuk, majd a krémsajtot végignyomjuk rajta ugyanitt egy csíkban. Nem kell bekenni az egész felületet, csak egy csíkban rakni mindent.
Piskótatekercsszerűen feltekerjük a tésztát, majd a csíkot felvágjuk kisebb darabokra. (a képen trapéz alakúra vannak vágva)
Sütőpapírral vagy szilikonos lappal bélelt tepsibe rakjuk a darabokat (vigyázat, megnőnek!), majd felvert tojással megkenjük a tetejüket. Mehet a sütőbe 10-15 percre. Amikor a tojás már szép aranybarna a tetején, biztosan kész van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »