Baconos sajtos falatkák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott leveles tészta 6 lapos
  • 1 csomag bacon
  • 25 dkg sajtkrém
  • tojás
  • margarin
  • 1 fokhagymagerezd

Elkészítése:

A 6 lapos fagyasztott leveles tésztalapokat hagyjuk kiolvadni. 2-2 darabot fogunk egyben kinyújtani, így 3 csík lesz a végén.

Ha kiolvadtak, lisztezett deszkára teszünk egy darab lapot, majd ráfektetünk egy másikat és nagyobb téglalap alakúra nyújtjuk. Kb 2-3 mm vékonyságú tésztalapot kell kapnunk. A két réteg közé kenünk olvasztott margarint, amelyben előtte elkeverhetünk zúzott fokhagymát.

A bacont feldaraboljuk kisebb vékony csíkokra, a téglalap alakú tészta hosszabbik végén végigrakjuk, majd a krémsajtot végignyomjuk rajta ugyanitt egy csíkban. Nem kell bekenni az egész felületet, csak egy csíkban rakni mindent.

Piskótatekercsszerűen feltekerjük a tésztát, majd a csíkot felvágjuk kisebb darabokra. (a képen trapéz alakúra vannak vágva)

Sütőpapírral vagy szilikonos lappal bélelt tepsibe rakjuk a darabokat (vigyázat, megnőnek!), majd felvert tojással megkenjük a tetejüket. Mehet a sütőbe 10-15 percre. Amikor a tojás már szép aranybarna a tetején, biztosan kész van.