Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt paradicsomos tördelős pogácsa recept

Aszalt paradicsomos tördelős pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 5 dkg élesztő
    • 1 dl langyos tej
    • csipet cukor
    • 1 tk só
    • 20 dkg margarin
    • kb. 1 dl (a napon szárított paradicsomról leöntött rozmaringos, fokhagymás) fűszerolaj
    • 1 pohár joghurt (150 g)
    • ugyanennyi langyos tej
    • 1 csomó újhagyma zöldje
    • 1 mk őrölt bors
    • 20 dkg napon szárított paradicsom
    • kevés csípős ketchup
    • 1 ek zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    Langyos, enyhén cukrozott tejbe morzsoljuk az élesztőt, majd mikor felfutott, a lisztre önjük.

    A karikára vágott újhagyma zöldet kevés margarinon megdinszteljük. Az aszalt paradicsomról letöltött fűszeres olajat, a joghurtot, valamint a tejet (amivel kiöblítettem a joghurtos poharat), 20 dkg margarint, 1 ek sót, őrölt borsot (ízlés szerinti mennyiséget), valamint a dinsztelt újhagymaszárat jól összegyúrjuk többször is, közben 2 x 1/2 órás kelesztéseket beiktatva.

    A napon szárított paradicsomot zsemlemorzsával és csípős ketchuppal dúsítjuk, ezzel téve még finomabbá a tölteléket.

    A tésztát nem nyújtjuk ki, csak kilapogatjuk kb. 0,5 cm vastagra.  7 cm átmérőjű szaggatóval köröket vágunk belőle, majd 1-1 kanálnyi mennyiséget a töltelékből rátéve (úgy, hogy aszalt paradicsom is kerüljön bele) minden darabot jól összefogatunk, majd golyó alakra formáljuk.

    Kivajazott teflonos piteformába rakjuk kör alakban úgy, hogy az összehajtott rész kerüljön alulra.

    Közepébe rakjunk egy edényt, amiben a pörköltet kívánjuk tálalni (hiszen ezt most köretként szántam a vadpörkölt mellé). A tálba vizet töltünk, majd előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

    Tipp:

    A tördelős pogácsa dámvad pörkölt mellé készült, és köretként szolgált. Együtt igen finom volt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá