Zöldséges-tojásos fasírttekercs recept

Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéscomb
- 2 nagyobb nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpos kk só
- 1 púpos tk házi fokhagymakrém (vagy 2-3 gerezd fokhagyma)
- 0,5 kk őrölt bors
- 10 púpos ek zsemlemorzsa
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve, a rudakat lekenni
Töltelékhez:
- 5 keményre főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 egész nagy szál sárgarépa
- 10 dkg zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit)
- 1 nagyobb kápia paprika
- 15 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát és a pritamin paprikát apró kockára vágjuk, majd a répát a zöldborsóval sós vízben éppen roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsepegni és kihűlni.
A főtt tojásokat apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A húst egy tálba rakjuk, hozzáütjük a tojásokat, beletesszük a zsemlemorzsát, és ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket sütőpapíron négyszögletes alakúra, kb. ujjnyi vastagra ellapogatjuk a tepsi hosszához igazítva.
A darabolt tojás felét rászórjuk, majd a paprika, a zöldborsó és a répa felét is. Meghintjük a sajt felével. A tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk a tölteléket.
A sütőpapír segítségével a hosszabbik oldalról kezdve feltekerjük, kicsit megnyomkodva, hogy ne maradjon benne levegő.
A tekercs két végét kicsit az ujjunkkal benyomkodjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki. Óvatosan a sütőpapíros tepsibe fektetjük.
A másik adag hússal és a maradék töltelékkel is megismételjük a fenti műveletet.
A rudak tetejét lekenjük egy kissé felvert tojással.
A tepsit lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 60 percet sütjük, majd az alufóliát levéve további 20 percet pirítjuk. Ez alatt párszor meglocsolgatjuk a tetejét a kisült szafttal, hogy a rudak teteje ne száradjon ki nagyon.
A sütőből kivéve kiemeljük a léből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy éles késsel vékonyra szeleteljük.
Tipp:
Ünnepi főpróbát tartottunk. Ha karácsony, akkor biztos, hogy készül valamilyen töltött hús, vagy fasírttekercs. Az a jó benne, hogy az ünnep előtt már megsüthető, és az adott napon már csak szépen felszeleteljük, tálaljuk, és a többi időt már a családdal, és nem a főzéssel-sütéssel töltjük.
Dekoratív fogás, amihez remek köret a habos krumplipüré, vagy akár a krumpli saláta is, de szépen mutat hidegtálon is.
A zöldséges-tojásos fasírttekercs kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »