Zöldséges-tojásos fasírttekercs recept

Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéscomb
- 2 nagyobb nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpos kk só
- 1 púpos tk házi fokhagymakrém (vagy 2-3 gerezd fokhagyma)
- 0,5 kk őrölt bors
- 10 púpos ek zsemlemorzsa
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve, a rudakat lekenni
Töltelékhez:
- 5 keményre főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 egész nagy szál sárgarépa
- 10 dkg zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit)
- 1 nagyobb kápia paprika
- 15 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát és a pritamin paprikát apró kockára vágjuk, majd a répát a zöldborsóval sós vízben éppen roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsepegni és kihűlni.
A főtt tojásokat apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A húst egy tálba rakjuk, hozzáütjük a tojásokat, beletesszük a zsemlemorzsát, és ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket sütőpapíron négyszögletes alakúra, kb. ujjnyi vastagra ellapogatjuk a tepsi hosszához igazítva.
A darabolt tojás felét rászórjuk, majd a paprika, a zöldborsó és a répa felét is. Meghintjük a sajt felével. A tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk a tölteléket.
A sütőpapír segítségével a hosszabbik oldalról kezdve feltekerjük, kicsit megnyomkodva, hogy ne maradjon benne levegő.
A tekercs két végét kicsit az ujjunkkal benyomkodjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki. Óvatosan a sütőpapíros tepsibe fektetjük.
A másik adag hússal és a maradék töltelékkel is megismételjük a fenti műveletet.
A rudak tetejét lekenjük egy kissé felvert tojással.
A tepsit lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 60 percet sütjük, majd az alufóliát levéve további 20 percet pirítjuk. Ez alatt párszor meglocsolgatjuk a tetejét a kisült szafttal, hogy a rudak teteje ne száradjon ki nagyon.
A sütőből kivéve kiemeljük a léből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy éles késsel vékonyra szeleteljük.
Tipp:
Ünnepi főpróbát tartottunk. Ha karácsony, akkor biztos, hogy készül valamilyen töltött hús, vagy fasírttekercs. Az a jó benne, hogy az ünnep előtt már megsüthető, és az adott napon már csak szépen felszeleteljük, tálaljuk, és a többi időt már a családdal, és nem a főzéssel-sütéssel töltjük.
Dekoratív fogás, amihez remek köret a habos krumplipüré, vagy akár a krumpli saláta is, de szépen mutat hidegtálon is.
A zöldséges-tojásos fasírttekercs kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »