Zöldséges karajcsíkok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg sertés karaj csont nélkül
- fél csokor új hagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 5-6 fej nagyobb gomba
- 2 hegyes erős paprika
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk chili fűszerkeverék
- 1 kk só
- cayenne bors
- 1 mk gyömbér
- 5 cl olívaolaj
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és a hússal együtt vékony csíkokra vágjuk.
csíkokra vágott karajt sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne-i borssal és chili fűszerkeverékkel. Ráöntjük az olíva olajat, átforgatjuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
A húscsíkokat serpenyőben vagy wokban nagy lángon átpirítjuk, majd kiszedjük, és félretesszük.
A serpenyőben megpirítjuk a csíkokra vágott zöldségeket is. Visszatesszük a húst, összekeverjük a zöldségekkel, ízesítjük, ha szükséges.
Köretnek rizst adhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









