Zöldséges karajcsíkok

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés karaj csont nélkül
  • fél csokor új hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 5-6 fej nagyobb gomba
  • 2 hegyes erős paprika
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 kk chili fűszerkeverék
  • 1 kk só
  • cayenne bors
  • 1 mk gyömbér
  • 5 cl olívaolaj

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és a hússal együtt vékony csíkokra vágjuk.

csíkokra vágott karajt sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne-i borssal és chili fűszerkeverékkel. Ráöntjük az olíva olajat, átforgatjuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára.

A húscsíkokat serpenyőben vagy wokban nagy lángon átpirítjuk, majd kiszedjük, és félretesszük.

A serpenyőben megpirítjuk a csíkokra vágott zöldségeket is. Visszatesszük a húst, összekeverjük a zöldségekkel, ízesítjük, ha szükséges.

Köretnek rizst adhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!