Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarackos hús recept

Őszibarackos hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet karaj (lehet csirkemellből is, de nem lesz annyira jó)
    • 1 doboz hámozott őszibarack befőtt
    • 2 kis doboz paradicsompüré
    • 1 fej vöröshagyma
    • cukor
    • bors
    • kakukkfű
    • citromlé
    • ecet
    • kb 1 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:
    A húst jól megmossuk, lecsepegtetjük, majd mindkét oldalát kiklopfoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kicsit állni hagyjuk. Közben a paradicsompürét összekeverjük sóval, borssal, kakukkfűvel, kicsi citromlével, ecettel, cukorral. Állni hagyjuk addig, amíg a húsokat mindkét oldalukon átsütjük. A hagymát nagyon apróra vágjuk, és a visszamaradt olajban megpirítjuk, majd ráöntjük a fűszeres paradicsompürét, és jól összefőzzük. A hússzeleteket egy tűzálló tálba tesszük ráöntjük a paradicsos szószt, és kb 20 percig sütjük, majd rátesszük a barackot, és még 15-20 percre visszarakjuk a sütőbe. Nyári zöldkörettel vagy rizzsel tálaljuk.

    Tipp:

    Nagyon finom, laktató, kiadós és mutatós étel! Én a paradicsompürét hígítani szoktam egy kis vízzel!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá