Zöldborsós sertésszűz recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg sertésszűz
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg füstölt szalonna
- 40 dkg zöldborsó
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek paradicsompüré
- 1 dl víz
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
- majoránna
Elkészítése:
A szalonnákat vékony, gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk, és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.
Ha a hús elnyerte a kellő állagot, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a zöldborsót és a paradicsompürét. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, alaposan elkeverjük, és fedővel lefedve, időnként megkeverve 35 perc alatt készre főzzük.
Krumplipürével kínáljuk.
Jó étvágyat!
A zöldborsós sertésszűz kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 126 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 9 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.