Zöldborsós sertésszűz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg sertésszűz
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg füstölt szalonna
- 40 dkg zöldborsó
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek paradicsompüré
- 1 dl víz
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
- majoránna
Elkészítése:
A szalonnákat vékony, gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk, és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.
Ha a hús elnyerte a kellő állagot, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a zöldborsót és a paradicsompürét. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, alaposan elkeverjük, és fedővel lefedve, időnként megkeverve 35 perc alatt készre főzzük.
Krumplipürével kínáljuk.
Jó étvágyat!
A zöldborsós sertésszűz kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »