Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós sertésszűz recept

Zöldborsós sertésszűz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertésszűz
    • 10 dkg kolozsvári szalonna
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 40 dkg zöldborsó
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 ek paradicsompüré
    • 1 dl víz
    • ízlés szerint só
    • frissen őrölt fehér bors
    • majoránna

    Elkészítése:

    A szalonnákat vékony, gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk, és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.

    Ha a hús elnyerte a kellő állagot, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a zöldborsót és a paradicsompürét. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, alaposan elkeverjük, és fedővel lefedve, időnként megkeverve 35 perc alatt készre főzzük.

    Krumplipürével kínáljuk.

    Jó étvágyat!

    A zöldborsós sertésszűz kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 126 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá