Zöldborsós sertésszűz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg sertésszűz
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg füstölt szalonna
- 40 dkg zöldborsó
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek paradicsompüré
- 1 dl víz
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
- majoránna
Elkészítése:
A szalonnákat vékony, gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk, és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.
Ha a hús elnyerte a kellő állagot, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a zöldborsót és a paradicsompürét. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, alaposan elkeverjük, és fedővel lefedve, időnként megkeverve 35 perc alatt készre főzzük.
Krumplipürével kínáljuk.
Jó étvágyat!
A zöldborsós sertésszűz kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »