Zöldborsós sertésszűz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésszűz
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 40 dkg zöldborsó
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 dl víz
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt fehér bors
  • majoránna

Elkészítése:

A szalonnákat vékony, gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk, és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.

Ha a hús elnyerte a kellő állagot, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a zöldborsót és a paradicsompürét. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, alaposan elkeverjük, és fedővel lefedve, időnként megkeverve 35 perc alatt készre főzzük.

Krumplipürével kínáljuk.

Jó étvágyat!