Znaimi ecetes borda recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 szelet kicsontozott sertésborda
- 2 evőkanál olaj
- liszt
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 szál sárgarépa
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- karikákra vágott ecetes uborka
- só
- bors
- babérlevél
Elkészítés:
A kivert, megsózott hússzeleteket lisztbe mártjuk, és az olajban kisütjük. A húst kivesszük és félretesszük, a zsírjában a karikákra vágott hagymát meg a zöldségeket megpirítjuk. Kevés vizet öntünk alá, a fűszereket belerakjuk, a húst visszatesszük, és megpároljuk. Végül a húst tűzálló tálra rakjuk, és melegen tartjuk. A mártását a lisztes tejföllel besűrítjük, áttörjük, és néhány, karikákra vágott ecetes uborkát is rakunk bele. Felforralva a húsra öntjük, és makarónival tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.