Zeller bundás karajszeletek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 kisebb szelet karaj
- só
- 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
- 3-4 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 1 közepes zeller fele (kb. 15 dkg)
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 csapott tk házi fokhagymakrém
- 3 jó púpos ek liszt
- 3 ek tej
Elkészítése:
A megtisztított karaj szeleteket vékonyra klopfoljuk, majd meghintjük sóval.
A bundához a meghámozott zellert sajtreszelőn finom szálasra reszeljük.
Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, a lisztet, a tejjel lazítjuk.
Jól összekeverjük.
Egy tányérba szórjuk a lisztet. Egy tálban olajat forrósítunk.
A hús szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd megmártjuk a sűrű masszában. Egy villával kicsit segítünk, hogy a bunda jobban bevonja.
Picit lecsepegtetjük a felesleget, majd a forró olajban közepesnél mérsékeltebb lángos mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Érdemes a kisült húsokat fedeles jénaiba vagy alufóliával borított tálba tenni, mert még ott is puhul, míg az utolsó is kisül.
Tipp:
A bundás húsok tárháza kimeríthetetlen. Most a zeller került sorra. Nem gyakran kap szerepet a konyhámban, de most mégis kabát lett belőle. A jellegzetes íze mérséklődött, sőt a végeredményen egyáltalán nem is érezhető, hogy mi is a fő alkotóelem. A hús puha, szaftos a kissé vastagabb bunda alatt. Sült burgonya készült hozzá köretként.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »