Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vese-velő recept

Vese-velő
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6 db sertés vese
    • 25 dkg sertés velő
    • 2 db közepes vöröshagyma
    • 1 gerezd duci fokhagyma
    • 1 ek zsír
    • 1 tk piros paprika
    • 1 mokkás kanál majoránna
    • só, bors ízlés szerint
    • erős paprika /el is hagyható/

    Elkészítése:

    A veséket nagyon alaposan megtisztítjuk, csíkokra vágjuk és enyhén ecetes vízben /2l víz, 1ek ecet/ 1-2 órát áztatjuk. A velőket is megmossuk, lehártyázzuk.

    A vöröshagymákat kockázzuk és felaprítjuk a fokhagymát is. A zsíron a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát is, de ezt csak addig pirítjuk mag megérezzük az illatát. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a piros paprikát, elkeverjük és beletesszük a vesét

    Pár percre fedőt teszünk rá, ezalatt a vese levet enged, ezért nem kell hozzá vizet adnunk. Közben nagyobb darabokra vágjuk a velőt és ezt is a veséhez adjuk . Még 5-6 percig főzzük együtt és tálaljuk.

    Tipp:

    A tisztításra nagyon figyelni kell, különben az étel élvezhetetlen lesz.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá