Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vasi pecsenye recept

Vasi pecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet sertéskaraj
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 dl tej
    • ízlés szerint só
    • 3 ek finomliszt
    • 1 tk pirospaprika
    • 0,5 dl étolaj

    Elkészítése:

    A húst enyhén kiklopfolom és besózom.

    Vasi pecsenye 002

    Az áttört fokhagymát elkeverem a tejben és belerakom a hússzeleteket. Legalább 2-3 órát hagyom a fokhagymás tejben.

    Vasi pecsenye 007

    A legjobb előző este elkészíteni ezt, mert minél többet pácolódik, annál puhább, ízletesebb lesz.

    A sütéshez egy serpenyőben felforrósítom az olajat, közben összekeverem a lisztet a pirospaprikával és megforgatom benne az enyhén lecsepegtetett húst.

    Megsütöm először az egyik felét, majd megfordítom és a másik felét is.

    Vasi pecsenye 016

    Petrezselymes krumplival, vagy fűszeres főtt-sült krumplival tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá