Vasi pecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • ízlés szerint só
  • 3 ek finomliszt
  • 1 tk pirospaprika
  • 0,5 dl étolaj

Elkészítése:

A húst enyhén kiklopfolom és besózom.

Vasi pecsenye 002

Az áttört fokhagymát elkeverem a tejben és belerakom a hússzeleteket. Legalább 2-3 órát hagyom a fokhagymás tejben.

Vasi pecsenye 007

A legjobb előző este elkészíteni ezt, mert minél többet pácolódik, annál puhább, ízletesebb lesz.

A sütéshez egy serpenyőben felforrósítom az olajat, közben összekeverem a lisztet a pirospaprikával és megforgatom benne az enyhén lecsepegtetett húst.

Megsütöm először az egyik felét, majd megfordítom és a másik felét is.

Vasi pecsenye 016

Petrezselymes krumplival, vagy fűszeres főtt-sült krumplival tálalom.