Vajban sült sertéstarja recept
Hozzávalók:
- 4-5 szelet tarja
- vaj
- só, bors
- grillfűszerek (tetszés szerint fokhagyma, hagyma stb.)
Elkészítése:
A húsokat klopfolóval szépen lelapítjuk, jól befűszerezzük méghozzá úgy, hogy a fűszereket szinte belemasszírozzuk a húsba.
Érdemes jó félórán keresztül állni hagyni, mert az ízek így szépen átjárják a rostokat.
Hevítsük fel a vajat süssük át a tarja mindkét oldalát néhány percig.
Fogjunk egy tepsit és tegyük át az elősütött húsokat, majd öntsük le a vajjal.
Letakarva előmelegített sütőben süssük meg. Érdemes a köretet is mellette sütni, így időt spórolunk.
De finom salátával is kiváló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










