Vagdalt hús krumplival recept
Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- 1 vöröshagyma
- 1 bagett (nagy)
- tej (áztatáshoz)
- 2 ek fűszerkeverék
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- fűszerpaprika
- burgonya (főtt)
Elkészítése:
A bagettet leöntjük tejjel és hagyjuk ázni. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük.
A darált húshoz hozzáadjuk a 2 evőkanál fűszerkeveréket, a tejből kinyomkodott bagettet, a kész vöröshagymát, a tojásokat, átpréselt fokhagymát, majd megízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, köménnyel. Alaposan átkeverjük. A főtt krumplit megtisztítjuk.
Sütőforma aljába (nem kell kizsírozni!) tegyünk egy réteg főtt krumplit (karikára vágva) majd felváltva tegyünk rá húst és negyedekbe vágott krumplit.
Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 30-45 percet sütjük (sütőfüggő). Savanyúsággal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

