Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tűzdelt karaj gazdagon recept

Tűzdelt karaj gazdagon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,3 kg csont nélküli rövidkaraj (egyben)
    • 6 szelet füstölt sajt
    • 6 szelet trappista sajt
    • 12 szelet kolozsvári szalonna
    • 24 szelet füstölt kolbász
    • 6 szelet pirosodó tv paprika
    • 12 szelet paradicsom

    Pác:

    • 5 ek étolaj
    • 1 ek mustár
    • 3 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 csomag magyaros fűszerkeverék
    • 1 kk őrölt bors

    Elkészítése:

    A pácoláshoz az anyagokat jól összekeverjük, és az előzőleg 12 részre, 3/4-ig beszeletelt (az alja maradjon egyben) karajt kívül-belül bedörzsöljük vele. Folpackba, vagy nejlontasakba légmentesen lezárva minimum 12 órára betesszük a hűtőbe! Ez azért fontos, mert a mustár átpuhítja a hús rostjait, így sokkal hamarabb megpuhul a sütéskor, és ezáltal egy időben sül meg a kolbásszal, szalonnával!

    Másnap szeletenként elosztva beletöltjük a karajba a hozzávalókat. Nekem maradt belőle bőven, és adott volt 3 csirkecomb, aminek a bőre alá betöltöttem az előkészületekből megmaradt szalonnából, kolbászból, sajtból, paprikából, paradicsomból.

    Mivel elég bőven ereszt levet a hús és a hozzávalók, így natúr tesszük tepsibe, vagy sütőtálba, lefedjük légmentesen, és 190 fokon kb. másfél órát “pároljuk”. Ezalatt annyi levet ereszt, hogy szinte fő, ezért nyugodtan le lehet önteni róla, ha nagyon lédús!

    Levesszük a sütőtál tetejét, vagy az alufóliát, és még 15-20 percet pirítjuk a töltött húsokat!

    Miután elkészült, kivesszük a sütőből, és pihentetjük 15 percet, azután éles késsel gyönyörűen szeletelhető!

    Krumplipürével és házi kovászos uborkával tálaltam! Nagyon finom, és rendkívül laktató!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá