Töltött oldalas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg szép,vastag oldalas
Fűszerezéshez:
- oldalas fűszerkeverék
Töltelékhez:
- 4 zsemle
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- 15 dkg vargánya gomba
- 1 kisebb fej vöröshagyma reszelve
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- őrölt bors ízlés szerint
- 3 lapka sajt kisebb darabokra vágva
- petrezselyem zöldje aprítva
Elkészítése:
Az oldalast középen ketté nyitottam, majd oldalas fűszerrel jól bedörzsöltem mind két oldalát és a belsejét is. Jó fél óráig hagytam állni, hogy a fűszer íze jól átjárja.
A zsemléket vízbe beáztattam, kifacsartam és a töltelék többi hozzávalóival összekevertem. Ezt a masszát tettem a szétnyitott oldalasba. Fehér cérnával összevarrtam.
Egy tepsit olajjal kikentem, a töltött oldalast beletettem és 2,5 dl vizet öntöttem a tepsibe. Alufóliával betakartam és 220 fokon 90 percet sütöttem, mivel nagyon vastag volt az oldalas. A fóliát levettem, a pecsenyelével öntöztem. A hőfokot 180 fokra vettem vissza és kb még 30 percig sütöttem.
Kihűtve, bordánként szeletelve tálaltam. Tepsiben sült burgonyával, házi savanyúsággal fogyasztottuk. Előző nap is elkészíthető.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

