Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött oldalas recept

Töltött oldalas
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg szép,vastag oldalas

    Fűszerezéshez:

    • oldalas fűszerkeverék

    Töltelékhez:

    • 4 zsemle
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg vargánya gomba
    • 1 kisebb fej vöröshagyma reszelve
    • 2 gerezd fokhagyma reszelve
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 3 lapka sajt kisebb darabokra vágva
    • petrezselyem zöldje aprítva

    Elkészítése:

    Az oldalast középen ketté nyitottam, majd oldalas fűszerrel jól bedörzsöltem mind két oldalát és a belsejét is. Jó fél óráig hagytam állni, hogy a fűszer íze jól átjárja.

    A zsemléket vízbe beáztattam, kifacsartam és a töltelék többi hozzávalóival összekevertem. Ezt a masszát tettem a szétnyitott oldalasba. Fehér cérnával összevarrtam.

    Egy tepsit olajjal kikentem, a töltött oldalast beletettem és 2,5 dl vizet öntöttem a tepsibe. Alufóliával betakartam és 220 fokon 90 percet sütöttem, mivel nagyon vastag volt az oldalas. A fóliát levettem, a pecsenyelével öntöztem. A hőfokot 180 fokra vettem vissza és kb még 30 percig sütöttem.

    Kihűtve, bordánként szeletelve tálaltam. Tepsiben sült burgonyával, házi savanyúsággal fogyasztottuk. Előző nap is elkészíthető.
    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá