Hozzávalók:
Fűszerezéshez:
Töltelékhez:
Elkészítése:
Az oldalast középen ketté nyitottam, majd oldalas fűszerrel jól bedörzsöltem mind két oldalát és a belsejét is. Jó fél óráig hagytam állni, hogy a fűszer íze jól átjárja.
A zsemléket vízbe beáztattam, kifacsartam és a töltelék többi hozzávalóival összekevertem. Ezt a masszát tettem a szétnyitott oldalasba. Fehér cérnával összevarrtam.
Egy tepsit olajjal kikentem, a töltött oldalast beletettem és 2,5 dl vizet öntöttem a tepsibe. Alufóliával betakartam és 220 fokon 90 percet sütöttem, mivel nagyon vastag volt az oldalas. A fóliát levettem, a pecsenyelével öntöztem. A hőfokot 180 fokra vettem vissza és kb még 30 percig sütöttem.
Kihűtve, bordánként szeletelve tálaltam. Tepsiben sült burgonyával, házi savanyúsággal fogyasztottuk. Előző nap is elkészíthető.
Jó étvágyat hozzá!