Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött karaj sertéshálóban recept

Töltött karaj sertéshálóban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 kg sertéskaraj (egyben)
    • 1 db sertésháló
    • 30-40 dkg kolbászhús (darált hús, fűszerpaprika, fokhagyma, só ízlés szerint)
    • 10-12 szem magozott aszalt szilva
    • só, bors

    Elkészítése:

    A sertéskarajt egy hosszúkás vékony pengéjű hegyes késsel felszúrjuk (ha nem megy, bízzuk a hentesre) és a bekevert kolbászhúst kis gömböcökben adagolva betöltjük a karajba úgy, hogy adagonként el tudjuk osztani közé az aszalt szilvát!

    Miután betöltöttük a húst, megsózzuk és megborsozzuk, félretesszük.

    A hálót langyos vízbe mártva fellazítjuk, konyharuhán kiterítjük és a töltött húst beletekerjük.

    Vállalkozó szellemű szakácsok óvatosan körbeerősíthetik egy kis madzaggal a göngyölést.

    Tepsire téve tehetünk a hús alá némi zsiradékot (én tyúkhájat használtam), öntünk rá 1,5 dl vizet és légmentesen lefedve (alufóliázva) lassú tűzön pároljuk olyan másfél órán át. Később ha kell, tehetünk alá még egy kis olajat vagy zsiradékot és szép pirosra megsütjük, néha locsoljuk!

    Miután elkészült a remekmű, a sütőből kivéve pihentessük 10-15 percet, akkor szép szeleteket tudunk belőle varázsolni!

    Feltétnek ízlés szerint bármi jó, mi francia salátával szeretjük!

    Tipp:

    Abban az esetben, ha nem tudunk sertéshálót beszerezni, anélkül is nyugodtan el lehet készíteni ezt a sültet, tetszés szerint fűszerezve, esetleg füstölt szalonnával a tetején sütve!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá