Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött karaj recept

Töltött karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg kicsontozott karaj
    • liszt
    • 4 db lila- és 2 db vöröshagyma
    • 2 ek hecsedlilekvár
    • 20 dkg füstölt sajt
    • 2 ek vaj
    • 2 ek liszt
    • 5-6 dl tej a besamellhez
    • 2-3 fürt szőlő
    • 15 dkg füstölt főtt tarja
    • bors
    • szerecsendió

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk majd sózzuk, borsozzuk, lisztbe megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Kiszedve a serpenyőből lecsepegtetjük, félretesszük.

    A szőlőt megmossuk, leszemezzük, én vegyes színűt szoktam használni, majd a kétféle hagymát is megtisztítjuk, és vékony karikára vágjuk. A visszamaradt olajba beletesszük a hagymákat és a szőlőszemeket, kicsit sózzuk, frissen borsozzuk, és fedő alatt elkezdjük párolni, majd kb 5 perc után 2 ek hecsedli, más néven csipkebogyólekvárt keverünk hozzá, így felforraljuk és kb még 10 percig főzzük mérsékelt lángon.

    A füstölt, főtt tarját felkockázzuk, félretesszük.

    A kisült hússzeleteket tepsibe fektetjük, ráhalmozunk evőkanállal a lilahagymás alapból, megszórjuk a kockára vágott füstölt tarjával és ezután elkészítjük a füstölt sajtos besamelt.

    A tejet felforraljuk, félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük, majd a lereszelt füstölt sajtot is. Amikor elolvadt benne, nagyon pici sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, és a húsok tetejére kanalazzuk.

    Fóliával lefedve a tepsit, 200 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd fólia nélkül 5 percig.

    Nagyon finom, leginkább burgonyapürével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá