Töltött karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg kicsontozott karaj
- liszt
- 4 db lila- és 2 db vöröshagyma
- 2 ek hecsedlilekvár
- 20 dkg füstölt sajt
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- 5-6 dl tej a besamellhez
- 2-3 fürt szőlő
- 15 dkg füstölt főtt tarja
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítése:
A húst megmossuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk majd sózzuk, borsozzuk, lisztbe megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Kiszedve a serpenyőből lecsepegtetjük, félretesszük.
A szőlőt megmossuk, leszemezzük, én vegyes színűt szoktam használni, majd a kétféle hagymát is megtisztítjuk, és vékony karikára vágjuk. A visszamaradt olajba beletesszük a hagymákat és a szőlőszemeket, kicsit sózzuk, frissen borsozzuk, és fedő alatt elkezdjük párolni, majd kb 5 perc után 2 ek hecsedli, más néven csipkebogyólekvárt keverünk hozzá, így felforraljuk és kb még 10 percig főzzük mérsékelt lángon.
A füstölt, főtt tarját felkockázzuk, félretesszük.
A kisült hússzeleteket tepsibe fektetjük, ráhalmozunk evőkanállal a lilahagymás alapból, megszórjuk a kockára vágott füstölt tarjával és ezután elkészítjük a füstölt sajtos besamelt.
A tejet felforraljuk, félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük, majd a lereszelt füstölt sajtot is. Amikor elolvadt benne, nagyon pici sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, és a húsok tetejére kanalazzuk.
Fóliával lefedve a tepsit, 200 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd fólia nélkül 5 percig.
Nagyon finom, leginkább burgonyapürével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »