Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst megmossuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk majd sózzuk, borsozzuk, lisztbe megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Kiszedve a serpenyőből lecsepegtetjük, félretesszük.
A szőlőt megmossuk, leszemezzük, én vegyes színűt szoktam használni, majd a kétféle hagymát is megtisztítjuk, és vékony karikára vágjuk. A visszamaradt olajba beletesszük a hagymákat és a szőlőszemeket, kicsit sózzuk, frissen borsozzuk, és fedő alatt elkezdjük párolni, majd kb 5 perc után 2 ek hecsedli, más néven csipkebogyólekvárt keverünk hozzá, így felforraljuk és kb még 10 percig főzzük mérsékelt lángon.
A füstölt, főtt tarját felkockázzuk, félretesszük.
A kisült hússzeleteket tepsibe fektetjük, ráhalmozunk evőkanállal a lilahagymás alapból, megszórjuk a kockára vágott füstölt tarjával és ezután elkészítjük a füstölt sajtos besamelt.
A tejet felforraljuk, félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük, majd a lereszelt füstölt sajtot is. Amikor elolvadt benne, nagyon pici sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, és a húsok tetejére kanalazzuk.
Fóliával lefedve a tepsit, 200 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd fólia nélkül 5 percig.
Nagyon finom, leginkább burgonyapürével.