Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött karaj recept

Töltött karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg rövidkaraj egyben
    • 5 dkg mirelit zöldborsó
    • 1 konzerv kukorica
    • 1 kaliforniai paprika
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg gépsonka
    • 1 csokor petrezselyem
    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg búzadara
    • bors
    • kakukkfű
    • majonéz
    • tejföl
    • mustár

    Elkészítése:
    A mélyhűtött zöldborsót forrázzuk le, majd szűrjük le. A gépsonkát és a kaliforniai paprikát vágjuk apró kockákra, a petrezselymet aprítsuk finomra. A karajt egy hegyes késsel hosszában szúrjuk át, majd sózzuk be a húst. A puha, de nem olvasztott vajat keverjük habosra, tegyük bele a tojást és a búzadarát, keverjük ezt simára. Az így kapott krémhez adjuk hozzá a borsót, 5 dkg lecsöpögtetett kukoricát, a paprikát, a petrezselymet és a kakukkfüvet. Sóval, borssal ízesítsük. Az így kapott tölteléket töltsük a karajba, majd hústűkkel fogjuk össze a hús két végét. Borsozzuk be a hús külsejét, kenjük be alaposan olajjal, majd 180 fokos sütőben sütőzacskóban süssük a hús kifehéredésétől 45 percig. Eztán vágjuk fel a sütőzacskót, a szafttal locsoljuk meg a karajt és még 10 perc alatt süssünk színt a húsra. Ha ezzel megvagyunk, hagyjuk hűlni a húst 5-10 percig, majd szeleteljük fel. A konzerv kukoricát majonézzel, mustárral, tejföllel, sóval és borssal összekeverve tálaljuk.

    Sztori: Nem sikerült hosszúkás karajt kapni a boltban, ezért maradt ki a töltelékből. Ezt vajas leveles tésztába töltve 25 perc alatt kisütöttem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá