Töltött karaj recept
Hozzávalók:
- 80 dkg rövidkaraj egyben
- 5 dkg mirelit zöldborsó
- 1 konzerv kukorica
- 1 kaliforniai paprika
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg gépsonka
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dkg vaj
- 5 dkg búzadara
- só
- bors
- kakukkfű
- majonéz
- tejföl
- mustár
Elkészítése:
A mélyhűtött zöldborsót forrázzuk le, majd szűrjük le. A gépsonkát és a kaliforniai paprikát vágjuk apró kockákra, a petrezselymet aprítsuk finomra. A karajt egy hegyes késsel hosszában szúrjuk át, majd sózzuk be a húst. A puha, de nem olvasztott vajat keverjük habosra, tegyük bele a tojást és a búzadarát, keverjük ezt simára. Az így kapott krémhez adjuk hozzá a borsót, 5 dkg lecsöpögtetett kukoricát, a paprikát, a petrezselymet és a kakukkfüvet. Sóval, borssal ízesítsük. Az így kapott tölteléket töltsük a karajba, majd hústűkkel fogjuk össze a hús két végét. Borsozzuk be a hús külsejét, kenjük be alaposan olajjal, majd 180 fokos sütőben sütőzacskóban süssük a hús kifehéredésétől 45 percig. Eztán vágjuk fel a sütőzacskót, a szafttal locsoljuk meg a karajt és még 10 perc alatt süssünk színt a húsra. Ha ezzel megvagyunk, hagyjuk hűlni a húst 5-10 percig, majd szeleteljük fel. A konzerv kukoricát majonézzel, mustárral, tejföllel, sóval és borssal összekeverve tálaljuk.
Sztori: Nem sikerült hosszúkás karajt kapni a boltban, ezért maradt ki a töltelékből. Ezt vajas leveles tésztába töltve 25 perc alatt kisütöttem.