Kolbászhússal töltött karaj recept
Hozzávalók:
- 4 – 6 szelet csontos karaj minimum 10 mm vastag
- 50 dkg meggyúrt kolbászhús vagy sütnivaló kolbász
- 1 mk só
- 1 kk őrölt fekete bors
- 3 – 4 ek zsír
Elkészítése:
A karaj szeleteket megmosom, majd felszúrom hegyes, éles késsel úgy, hogy csak egy 3-4 cm-es lyuk legyen.
A széléig vágok vigyázva, hogy maradjon egy kis perem, amely egyben tartja a húst. Majd kívülről sózom, borsozom.
A kolbász-tölteléket, ha disznóvágáskor, csináljuk akkor a kolbásztöltőből (hurkatöltő), töltjük a húsba. Ha simán, akkor habzsákból a legegyszerűbb.
A töltés után a lyukat hústűvel lezárom, majd zsírozott tepsibe kevés vízzel, fóliával letakarva közepes lángon (kb. 150°C-on) 15-20 percig mindkét oldalát párolom, majd a fóliát leveszem és a zsírral (kevés sör nem ront rajta) locsolgatva mindkét oldalát megpirítom.
Krumplipürével tálalom.
Tipp:
Ha nincs kedvünk a kolbászhússal külön bütykölni, akkor a bolti sütnivaló kolbász is megteszi, miután a bőrétől megszabadítottuk, simán betuszkoljuk a húsba.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

