Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászhússal töltött karaj recept

Kolbászhússal töltött karaj
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 4 – 6 szelet csontos karaj minimum 10 mm vastag
    • 50 dkg meggyúrt kolbászhús vagy sütnivaló kolbász
    • 1 mk só
    • 1 kk őrölt fekete bors
    • 3 – 4 ek zsír

    Elkészítése:

    A karaj szeleteket megmosom, majd felszúrom hegyes, éles késsel úgy, hogy csak egy 3-4 cm-es lyuk legyen.

    A széléig vágok vigyázva, hogy maradjon egy kis perem, amely egyben tartja a húst. Majd kívülről sózom, borsozom.

    A kolbász-tölteléket, ha disznóvágáskor, csináljuk akkor a kolbásztöltőből (hurkatöltő), töltjük a húsba. Ha simán, akkor habzsákból a legegyszerűbb.

    A töltés után a lyukat hústűvel lezárom, majd zsírozott tepsibe kevés vízzel, fóliával letakarva közepes lángon (kb. 150°C-on) 15-20 percig mindkét oldalát párolom, majd a fóliát leveszem és a zsírral (kevés sör nem ront rajta) locsolgatva mindkét oldalát megpirítom.

    Krumplipürével tálalom.

    Tipp:

    Ha nincs kedvünk a kolbászhússal külön bütykölni, akkor a bolti sütnivaló kolbász is megteszi, miután a bőrétől megszabadítottuk, simán betuszkoljuk a húsba.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá