Hozzávalók:
Elkészítése:
A karaj szeleteket megmosom, majd felszúrom hegyes, éles késsel úgy, hogy csak egy 3-4 cm-es lyuk legyen.
A széléig vágok vigyázva, hogy maradjon egy kis perem, amely egyben tartja a húst. Majd kívülről sózom, borsozom.
A kolbász-tölteléket, ha disznóvágáskor, csináljuk akkor a kolbásztöltőből (hurkatöltő), töltjük a húsba. Ha simán, akkor habzsákból a legegyszerűbb.
A töltés után a lyukat hústűvel lezárom, majd zsírozott tepsibe kevés vízzel, fóliával letakarva közepes lángon (kb. 150°C-on) 15-20 percig mindkét oldalát párolom, majd a fóliát leveszem és a zsírral (kevés sör nem ront rajta) locsolgatva mindkét oldalát megpirítom.
Krumplipürével tálalom.
Ha nincs kedvünk a kolbászhússal külön bütykölni, akkor a bolti sütnivaló kolbász is megteszi, miután a bőrétől megszabadítottuk, simán betuszkoljuk a húsba.