Kolbászhússal töltött karaj

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4 – 6 szelet csontos karaj minimum 10 mm vastag
  • 50 dkg meggyúrt kolbászhús vagy sütnivaló kolbász
  • 1 mk só
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • 3 – 4 ek zsír

Elkészítése:

A karaj szeleteket megmosom, majd felszúrom hegyes, éles késsel úgy, hogy csak egy 3-4 cm-es lyuk legyen.

A széléig vágok vigyázva, hogy maradjon egy kis perem, amely egyben tartja a húst. Majd kívülről sózom, borsozom.

A kolbász-tölteléket, ha disznóvágáskor, csináljuk akkor a kolbásztöltőből (hurkatöltő), töltjük a húsba. Ha simán, akkor habzsákból a legegyszerűbb.

A töltés után a lyukat hústűvel lezárom, majd zsírozott tepsibe kevés vízzel, fóliával letakarva közepes lángon (kb. 150°C-on) 15-20 percig mindkét oldalát párolom, majd a fóliát leveszem és a zsírral (kevés sör nem ront rajta) locsolgatva mindkét oldalát megpirítom.

Krumplipürével tálalom.

Tipp:

Ha nincs kedvünk a kolbászhússal külön bütykölni, akkor a bolti sütnivaló kolbász is megteszi, miután a bőrétől megszabadítottuk, simán betuszkoljuk a húsba.