Töltött fasírt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéscomb
- 4 zsemle
- tej (a zsemle áztatásához)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fasírt fűszerkeverék
- só
- bors
- 2 kk csemege fűszerpaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- 30 dkg bacon szalonna
- 0,5 üveg sűrített paradicsom
- 15 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 ek liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A zsemlét tejbe beáztatjuk és kb. 10 perc elteltével jól kinyomkodjuk.
A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát 2 ek olajon üvegesre dinszteljük, a tűzről levéve hozzáadjuk a csemege fűszerpaprikát és jól elkeverjük..
A darált húst tálba tesszük, összekeverjük a kinyomkodott zsemlével, hozzáadjuk a hagymát, és a 2 tojással, sóval, borssal, fasírt fűszerkeverékkel jól összedolgozzuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánafűszerezzük.
A sajtokat lereszeljük, egy tálban 1 tojással és a 2 ek liszttel elkeverjük.
A húsmasszából golyókká formázunk úgy, hogy a közepébe 1 ek sajtos keveréket teszünk. Az így kapott fasírtgolyót baconnel betekerjük és egymástól kis távolságokra a tepsibe helyezzük. Sűrített paradicsommal vékonyan bekenjük.
Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 45 percig, majd a fóliát levéve pirítjuk tovább.
Tipp:
Amennyiben formában sütjük, úgy a formát baconnel kibéleljük, a húst elsimítjuk, majd a sajtos tölteléket rátéve ismét egy vékony réteg hússal, végül baconnel fedjük be. A tetejét sűrített paradicsommal vékonyan lekenjük.
Én a fasírtgolyókat muffin papírba tettem, melyet kevés zsiradékkal kentem be, hogy ne ragadjon a baconhoz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »