Töltött fasírt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéscomb
- 4 zsemle
- tej (a zsemle áztatásához)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fasírt fűszerkeverék
- só
- bors
- 2 kk csemege fűszerpaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- 30 dkg bacon szalonna
- 0,5 üveg sűrített paradicsom
- 15 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 ek liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A zsemlét tejbe beáztatjuk és kb. 10 perc elteltével jól kinyomkodjuk.
A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát 2 ek olajon üvegesre dinszteljük, a tűzről levéve hozzáadjuk a csemege fűszerpaprikát és jól elkeverjük..
A darált húst tálba tesszük, összekeverjük a kinyomkodott zsemlével, hozzáadjuk a hagymát, és a 2 tojással, sóval, borssal, fasírt fűszerkeverékkel jól összedolgozzuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánafűszerezzük.
A sajtokat lereszeljük, egy tálban 1 tojással és a 2 ek liszttel elkeverjük.
A húsmasszából golyókká formázunk úgy, hogy a közepébe 1 ek sajtos keveréket teszünk. Az így kapott fasírtgolyót baconnel betekerjük és egymástól kis távolságokra a tepsibe helyezzük. Sűrített paradicsommal vékonyan bekenjük.
Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 45 percig, majd a fóliát levéve pirítjuk tovább.
Tipp:
Amennyiben formában sütjük, úgy a formát baconnel kibéleljük, a húst elsimítjuk, majd a sajtos tölteléket rátéve ismét egy vékony réteg hússal, végül baconnel fedjük be. A tetejét sűrített paradicsommal vékonyan lekenjük.
Én a fasírtgolyókat muffin papírba tettem, melyet kevés zsiradékkal kentem be, hogy ne ragadjon a baconhoz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »