Töltött fasírt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéscomb
- 4 zsemle
- tej (a zsemle áztatásához)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fasírt fűszerkeverék
- só
- bors
- 2 kk csemege fűszerpaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- 30 dkg bacon szalonna
- 0,5 üveg sűrített paradicsom
- 15 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 ek liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A zsemlét tejbe beáztatjuk és kb. 10 perc elteltével jól kinyomkodjuk.
A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát 2 ek olajon üvegesre dinszteljük, a tűzről levéve hozzáadjuk a csemege fűszerpaprikát és jól elkeverjük..
A darált húst tálba tesszük, összekeverjük a kinyomkodott zsemlével, hozzáadjuk a hagymát, és a 2 tojással, sóval, borssal, fasírt fűszerkeverékkel jól összedolgozzuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánafűszerezzük.
A sajtokat lereszeljük, egy tálban 1 tojással és a 2 ek liszttel elkeverjük.
A húsmasszából golyókká formázunk úgy, hogy a közepébe 1 ek sajtos keveréket teszünk. Az így kapott fasírtgolyót baconnel betekerjük és egymástól kis távolságokra a tepsibe helyezzük. Sűrített paradicsommal vékonyan bekenjük.
Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 45 percig, majd a fóliát levéve pirítjuk tovább.
Tipp:
Amennyiben formában sütjük, úgy a formát baconnel kibéleljük, a húst elsimítjuk, majd a sajtos tölteléket rátéve ismét egy vékony réteg hússal, végül baconnel fedjük be. A tetejét sűrített paradicsommal vékonyan lekenjük.
Én a fasírtgolyókat muffin papírba tettem, melyet kevés zsiradékkal kentem be, hogy ne ragadjon a baconhoz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

