Tojással töltött fasírt recept

Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéscomb
- 4 zsemle
- tej (a zsemle áztatásához)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fasírt fűszerkeverék
- só
- bors
- 2 kk csemege fűszerpaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- 30 dkg bacon szalonna
- 0,5 üveg sűrített paradicsom
Töltelék:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 zsemle
- petrezselyemzöld
- só
- bors
Elkészítése:
A zsemléket tejbe beáztatjuk és kb. 10 perc elteltével jól kinyomkodjuk.
A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát 2 ek olajon üvegesre dinszteljük. A tűzről levéve hozzáadjuk a csemege fűszerpaprikát és jól elkeverjük.
A darált húst tálba tesszük, összekeverjük a kinyomkodott zsemlével, hozzáadjuk a paprikás hagymát és a 2 tojást. Sóval, borssal, fasírt fűszerkeverékkel ízesítjük és alaposan összedolgozzuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánafűszerezzük.
A 4 tojást keményre főzzük, eltávolítjuk a héját, kicsi darabokra vágjuk és az áztatott, kinyomkodott zsemlével összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük és az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzákeverjük. (A töltelékbe is tehetünk megdinsztelt hagymát, finomabb lesz tőle.)
A formát kizsírozzuk, baconnel kibéleljük és a fasírt egyik felével megtöltjük. Erre halmozzuk a tojásos tölteléket, majd a hús másik felével betakarjuk. Baconnel beborítjuk és vékonyan megkenjük sűrített paradicsommal.
Alufóliával lefedve 180 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Az alufólia levétele után még néhány perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kihűlt, vékonyra szeletelve tálaljuk.
Tipp:
Érdemes megvárni, hogy teljesen kihűljön, akkor szeletelhető szépen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »