Tojással töltött fasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéscomb
  • 4 zsemle
  • tej (a zsemle áztatásához)
  • 2 tojás
  • fasírt fűszerkeverék
  • bors
  • 2 kk csemege fűszerpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 30 dkg bacon szalonna
  • 0,5 üveg sűrített paradicsom

Töltelék:

  • 4 tojás
  • 2 zsemle
  • petrezselyemzöld
  • bors

Elkészítése:

A zsemléket tejbe beáztatjuk és kb. 10 perc elteltével jól kinyomkodjuk.

A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát 2 ek olajon üvegesre dinszteljük. A tűzről levéve hozzáadjuk a csemege fűszerpaprikát és jól elkeverjük.

A darált húst tálba tesszük, összekeverjük a kinyomkodott zsemlével, hozzáadjuk a paprikás hagymát és a 2 tojást. Sóval, borssal, fasírt fűszerkeverékkel ízesítjük és alaposan összedolgozzuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánafűszerezzük.

A 4 tojást keményre főzzük, eltávolítjuk a héját, kicsi darabokra vágjuk és az áztatott, kinyomkodott zsemlével összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük és az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzákeverjük. (A töltelékbe is tehetünk megdinsztelt hagymát, finomabb lesz tőle.)

A formát kizsírozzuk, baconnel kibéleljük és a fasírt egyik felével megtöltjük. Erre halmozzuk a tojásos tölteléket, majd a hús másik felével betakarjuk. Baconnel beborítjuk és vékonyan megkenjük sűrített paradicsommal.

Alufóliával lefedve 180 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Az alufólia levétele után még néhány perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kihűlt, vékonyra szeletelve tálaljuk.

Tipp:

Érdemes megvárni, hogy teljesen kihűljön, akkor szeletelhető szépen.