Tojásos lecsóval töltött karajszeletek recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg csont nélküli karaj
- só
A lecsóhoz:
- 1 nagy tv paprika
- 1 paradicsom
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 1 ek étolaj
- 10 dkg házi kolbász
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A bundához:
- liszt
- tojás
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A karajt 4 vastagabb szeletre vágjuk. Mindegyik szeletet félbe vágjuk, de ne vágjuk át. Kiklopfoltjuk, sóval meghintetjük, félretesszük.
Lecsó készítése:
A finomra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, rátesszük a kisebb darabokra vágott kolbászt. Kicsit sütjük, majd hozzáadjuk a karikákra vágott paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Ízesítjük sóval, borssal.
A tojást felverjük, ráöntjük, és összesütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Összeállítás:
A karajszelet egyik felére teszünk a töltelékből, ráhajtjuk a másik felét, és panírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül újból lisztbe forgatjuk.
Fedő alatt, felhevített étolajban, lassú tűznél kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A tojásos lecsóval töltött karajszeletek kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 192 kcal
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 13 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 13 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.