Tojásos lecsóval töltött karajszeletek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg csont nélküli karaj

A lecsóhoz:

  • 1 nagy tv paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 1 ek étolaj
  • 10 dkg házi kolbász
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 2 nagyobb tojás

A bundához:

  • liszt
  • tojás

A sütéshez:

  • étolaj

Elkészítése:

A karajt 4 vastagabb szeletre vágjuk. Mindegyik szeletet félbe vágjuk, de ne vágjuk át. Kiklopfoltjuk, sóval meghintetjük, félretesszük.

Lecsó készítése:

A finomra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, rátesszük a kisebb darabokra vágott kolbászt. Kicsit sütjük, majd hozzáadjuk a karikákra vágott paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Ízesítjük sóval, borssal.

A tojást felverjük, ráöntjük, és összesütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

 

Összeállítás:

A karajszelet egyik felére teszünk a töltelékből, ráhajtjuk a másik felét, és panírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül újból lisztbe forgatjuk.

Fedő alatt, felhevített étolajban, lassú tűznél kisütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!