Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Téli-tavaszi sertésborda recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet kicsontozott sertésborda
    • 2 szál sárgarépa
    • 16 dkg konzerv zöldborsó
    • 1 evőkanál olaj
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítés:
    A megsózott hússzeleteket a forró olajban megforgatjuk, a kis kockákra vágott répát mellédobjuk, és megsózva, lefedve, puhára pároljuk. Ha a saját levét elfőtte, a borsókonzerv levével engedjük fel. Amikor a hús már puha, a levét a liszttel besűrítjük, a leszűrt borsót beletesszük, és a finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve, éppen csak felmelegítjük, de már nem forraljuk fel. Készíthetjük fél kilós finomfőzelék-konzervből (vagy friss borsóból, répából) is, a levében pároljuk meg a húst, és a legvégén tesszük bele a zöldségeket. Rizskörítés illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá