Téli-tavaszi sertésborda

Hozzávalók

Hozzávalók:

  • 8 szelet kicsontozott sertésborda
  • 2 szál sárgarépa
  • 16 dkg konzerv zöldborsó
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:
A megsózott hússzeleteket a forró olajban megforgatjuk, a kis kockákra vágott répát mellédobjuk, és megsózva, lefedve, puhára pároljuk. Ha a saját levét elfőtte, a borsókonzerv levével engedjük fel. Amikor a hús már puha, a levét a liszttel besűrítjük, a leszűrt borsót beletesszük, és a finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve, éppen csak felmelegítjük, de már nem forraljuk fel. Készíthetjük fél kilós finomfőzelék-konzervből (vagy friss borsóból, répából) is, a levében pároljuk meg a húst, és a legvégén tesszük bele a zöldségeket. Rizskörítés illik hozzá.