Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös rakott hús burgonyával recept

Tejfölös rakott hús burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 1 kg burgonya
    • 7-8 szelet karaj
    • kb fél liter tejföl
    • 5 gerezd fokhagyma
    • só,bors
    • sertés fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A befűszerezett húsokat hirtelen elősütjük.A maradék zsiradékot elosztjuk a tepsi aljába.A tejfölt elkeverjük az apróra vágott fokhagymával.

    A megtisztított, meghámozott burgonyát karikára vágjuk, tepsi aljába két sort teszünk, sózzuk rétegenként, majd a  fele tejfölt elosztjuk a tetején.

    Ráhelyezzük az elősütött húsokat, majd befedjük a maradék karikára vágott burgonyával, tetejére pedig a maradék tejfölt elosztjuk.

    Alufóliával befedjük, 200 fokon addig sütjük, amíg a burgonya megpuhul, levéve az alufóliát megpirítjuk a tetejét.

    A tetejére még a pirítás előtt tehetünk reszelt sajtot is.

    Tipp:

    Karaj helyett készülhet combból vagy baromfimellből, tarjából vagy csülökből, esetleg császárszalonnából is. Volt rá példa szafaládét vagy szalámit tettem bele. Fűszert ízlésünk szerint variálhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá