Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-paprikás sertésszelet recept

Tejfölös-paprikás sertésszelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet sertéskaraj
    • 2 ek liszt
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek olaj
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 0,5 tk őrölt babérlevél
    • 1 kk őrölt kömény
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 kis pohár tejföl
    • bors

    Elkészítése:

    A hagymát összevágjuk, olajon üvegesre pároljuk, rátesszük a pirospaprikát, köményt, babérlevelet, és felengedjük 2-3 dl vízzel.

    A sertésszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. A vajat felolvasztjuk, és a hússzeleteket hirtelen elősütjük benne.

    A húsokat egyből a hagymás alaplébe tesszük, és puhulásig főzzük. A tejfölt pici vízzel simára keverjük, és a húshoz öntjük. Addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik egy kicsit.

    Az étel bármilyen tésztával elkészíthető.

    A tejfölös-paprikás sertésszelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 155 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá