Tejfölös-paprikás sertésszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejfölös-paprikás sertésszelet

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 2 ek liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 0,5 tk őrölt babérlevél
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 kis pohár tejföl
  • bors

Elkészítése:

A hagymát összevágjuk, olajon üvegesre pároljuk, rátesszük a pirospaprikát, köményt, babérlevelet, és felengedjük 2-3 dl vízzel.

A sertésszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. A vajat felolvasztjuk, és a hússzeleteket hirtelen elősütjük benne.

A húsokat egyből a hagymás alaplébe tesszük, és puhulásig főzzük. A tejfölt pici vízzel simára keverjük, és a húshoz öntjük. Addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik egy kicsit.

Az étel bármilyen tésztával elkészíthető.