Tarhonyás hús bőrös sertésből recept

Hozzávalók:
- 1 kg bőrös sertéshús
- 2 kis fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 lecsópaprika
- 1 paradicsom
- kevés köménymag
- 1 ek őrölt pirospaprika
- só
- őrölt bors
- 60 dkg reszelt házi tarhonya
Elkészítése:
A húst feldaraboljuk. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát felcsíkozzuk, és a paradicsomot is apróra vágjuk. (Ha hámozott paradicsomot használunk, erre nincs szükség.)
Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, és a kisült zsíron a hagymát megfonnyasztjuk, majd köménymagot teszünk hozzá. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd beletesszük a feldarabolt húst. Megsózzuk. Mikor a hús kifehéredik, kis kérget kap, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el.
Az apróra vágott paradicsom is hozzákerül, majd kicsivel később a paprikaszeletek is, valamint az őrölt paprika, a fokhagyma, és a bors is. A szalonnát végig benne hagyhatjuk, mert kitűnő ízt ad a tarhonyás húsnak, ugyanúgy, mint a kissé kövérkés hús is, ami szaftosabbá teszi az ételt.
A házi, reszelt tarhonyát zsíron kicsit megpirítjuk, majd felöntjük vízzel. Sót adunk hozzá, és puhára főzzük.
Tálalás előtt összekeverjük a tarhonyát a pörkölttel, így kitűnő egytálétel a végeredmény.
Ha kicsivel bővebb lére engedtük a pörköltet ne aggódjunk, mert a tarhonya felszív a léből.Összekeverve kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk rajta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »