Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szűzpecsenye Colbert módra recept

Szűzpecsenye Colbert módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg-os szűzpecsenye
    • 15 dkg sertésháló (receháló)
    • 10 dkg bacon szalonna
    • 4 forrázott kelkáposztalevél
    • bors
    • majoranna
    • 2 ek olaj

    A gombás töltelékhez:

    • 1 vöröshagyma
    • 15 dkg csiperkegomba
    • 1 ek vágott petrezselyem
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek zsemlemorzsa
    • 2 ek vaj

    Elkészítése:

    Először a gombás tölteléket készítjük el: a finomra vágott vöröshagymát az olvasztott vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd visszapirítjuk zsírjára. Konyhai késes gépbe tesszük, pürésítjük, majd a serpenyőbe visszatesszük. Sercegésig pirítjuk, majd a tűzhelyről levéve hozzáadjuk a tojássárgát és a vágott petrezselymet. Annyi zsemlemorzsával keverjük el, hogy képlékeny masszát kapjunk.

    A hártyáktól megtisztított szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk, a felhevített olajban körbesütjük. A gombakrémmel bevonjuk, és körbetekerjük a baconszeletekkel, majd beburkoljuk a forrázott kelkáposztalevelekkel. Majoránnával, sóval, borssal fűszerezzük, és szorosan a sertéshálóba tekerjük.

    Tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 165 fokon 25-30 perc alatt pirosra sütjük. A végén 200 fokra emeljük a hőt, és 4 percig pirítjuk.

    Köretnek salátát és rizst kínálhatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá