Szűzpecsenye Colbert módra recept
Hozzávalók:
- 40 dkg-os szűzpecsenye
- 15 dkg sertésháló (receháló)
- 10 dkg bacon szalonna
- 4 forrázott kelkáposztalevél
- só
- bors
- majoranna
- 2 ek olaj
A gombás töltelékhez:
- 1 vöröshagyma
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 ek vágott petrezselyem
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek zsemlemorzsa
- 2 ek vaj
Elkészítése:
Először a gombás tölteléket készítjük el: a finomra vágott vöröshagymát az olvasztott vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd visszapirítjuk zsírjára. Konyhai késes gépbe tesszük, pürésítjük, majd a serpenyőbe visszatesszük. Sercegésig pirítjuk, majd a tűzhelyről levéve hozzáadjuk a tojássárgát és a vágott petrezselymet. Annyi zsemlemorzsával keverjük el, hogy képlékeny masszát kapjunk.
A hártyáktól megtisztított szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk, a felhevített olajban körbesütjük. A gombakrémmel bevonjuk, és körbetekerjük a baconszeletekkel, majd beburkoljuk a forrázott kelkáposztalevelekkel. Majoránnával, sóval, borssal fűszerezzük, és szorosan a sertéshálóba tekerjük.
Tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 165 fokon 25-30 perc alatt pirosra sütjük. A végén 200 fokra emeljük a hőt, és 4 percig pirítjuk.
Köretnek salátát és rizst kínálhatunk.